Ракетното нападение срещу Полша тази вечер поставя тежки въпроси за

...
  Ракетното нападение срещу Полша тази вечер поставя тежки въпроси за
Коментари Харесай

Полковник Диман Георгиев: Ще продължат ли Радев и правителството политика на „неутралитет“, след нападението на Полша

  Ракетното нахлуване против Полша довечера слага тежки въпроси за по-нататъшния „ неутралитет “ на държавното управление, назначено от президента Радев. Реално е нападната страна членка на НАТО – Полша, която има цялостното право да задейства член 5 на Алианса. Според него нападението на която и да е страна членка се счита за експанзия против целия съюз.  Това съобщи пред Faktor.bg военният специалист, полковник Диман Георгиев, член на Атлантически съвет на България.

Той е безапелационен, че в този момент поражда въпросът, в случай че се задейства този специфичен член от контракта на НАТО, каква ще бъде позицията и реакцията на България? 
Ще бъдем ли още веднъж троянския кон на Русия или ще подкрепим изрично справедливост на Полша да отстоява суверенитета си, а НАТО да отбрани своя член. Създалата се обстановка от довечера не разрешава повече държавниците ни да шикалкавят и да се крият зад фиктивен мир и нереални национални ползи. Истинският народен интерес на България е да бъде в един мощен тим с Европейски Съюз и НАТО, споделя още специалистът. Той упорства служебното държавно управление да изпрати неотложно военна помощ на Украйна, след безапелационната глоба на кабинета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР